vrijdag 14 oktober 2016

Take the time to watch the leaves turn


Hallo allemaal,

de bomen hebben nog veel groene bladeren, maar de herfst is begonnen en het begint al weer wat kouder te worden. In ons dorp staan een paar mooie grote, gewone platanen. Deze bomen hebben prachtige bladeren om creatief mee bezig te zijn.


Het is tegen mijn principe om de bladeren te plukken, maar een paar weken geleden begonnen gelukkig al enkele bladeren naar beneden te dwarrelen en die heb ik met plezier opgevangen. Thuis deze bladeren tussen een stapel kranten gedroogd en zie hier het resultaat. Een prachtig blad, klaar om iets moois mee te maken.


Een PanPastelkaart start ik altijd met een stuk wit glad cardstock. Voor de achtergrond van deze kaart heb ik een stuk op A5 formaat gesneden. De achtergrond gemaakt met VersaMark en een drietal verschillende boombladeren.


Daarna de achtergrond met een sponsje en 3 verschillende kleuren groen op de gewenste kleur gebracht. Waarbij de randen en enkele bladeren met de donkerste kleur zijn gekleurd.


Voor het bewerken van het boomblad met PanPastel gebruik ik de achterkant, omdat aan deze kant de nerven van het blad beter zichtbaar zijn.


Het blad is donkerbruin opgedroogd en vormt daardoor een donkere ondergrond. Voor het kleuren gebruik ik daarom lichte, frisse herfstkleuren zoals geel, oranje en rood.

De PanPastel kleuren worden met zachte penselen op het boomblad aangebracht. Na het aanbrengen van de frisse herfstkleuren het blad gefixeerd. Om diepere kleuren te krijgen deze nogmaals aangebracht. Daarna de randen en punten met een donkere kleur bewerkt en deze delen van het blad als laatste met een vleugje “Copper” aangezet.

Na het fixeren van de achtergrond en het boomblad het tekstbordje gemaakt en op kleur gebracht met PanPastel. De tekst “take the time to watch the leaves turn” met foamtape op de kaart geplakt.

Na het stempelen en uitknippen van de silhouetstempel de kaart in elkaar gezet. Het geheel op een stuk dubbelgevouwen donkerrood cardstock geplakt.


Het is erg leuk om met boombladeren te werken. Het enige is dat je nooit direct met een dergelijk project kan beginnen. Na het verzamelen van bladeren moeten deze eerst worden gedroogd, maar als je dat geduld kan opbrengen, kan je er geweldig leuke projecten mee maken.

De gebruikte kleuren voor de kaart en het boomblad:
220.5 Hansa Yellow 
250.5 Diarylide Yellow 
280.5 Orange 
280.8 Orange Tint
340.1 Permanent Red Extra Dark 
340.5 Permanent Red 
680.1 Bright Yellow Green Extra Dark 
680.3 Bright Yellow Green Shade 
680.5 Bright Yellow Green 
931.5 Copper

De gebruikte kleuren voor de tekst:
280.1 Orange Extra Dark 
280.3 Orange Shade 

Hoop dat jullie ook weer ideƫen hebben opgedaan en na een heerlijke (bos)wandeling en een buit met mooie bladeren lekker binnen aan de slag kunnen. Wens jullie weer veel succes en tot de volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten