woensdag 14 september 2016

Gefeliciteerd, speciaal voor jou


Hallo allemaal,

vandaag een kaart die ik onlangs als nieuw lid van het design team voor het Colourstock blog heb gemaakt. Voor deze kaart is als enig kleurmedium Pan Pastels gebruikt. Het is een prachtig medium met veel mogelijkheden waarmee ik erg graag werk.


De basis van deze kaart is zwart cardstock waarop met VersaMark de afbeelding is gestempeld. Om de zwarte lijnen van de stempel goed naar voren te halen, is transparante embossingpoeder gebruikt.


Na het fixeren van de embossingpoeder met de heatgun de afbeelding ingekleurd met lichte kleuren van Pan Pastels met penseeltjes. De kleine hoekjes en (later) de strepen in het haar bewerkt met een tandenstoker met Pan Pastels.


Na het inkleuren van de afbeelding deze op maat gesneden. Daarna van wit papier een stuk gesneden dat aan alle zijden 1 mm groter is. Met een soft tool aan de randen de zelfde kleuren aangebracht als in de afbeelding is gebruikt.

Vervolgens een stuk wit papier op maat gemaakt, afmetingen 14 x 14 cm. Daarop met VersaMark de achtergrond gestempeld. Ook deze achtergrond met een soft tool en de kleuren van de afbeelding bewerkt.


Alle delen gefixeerd.
Als laatste een stuk lila cardstock van 16 x 32 cm gesneden. Hierop de afbeelding met de achtergronden geplakt. De kaart afgewerkt met enkele details en de teksten.
De uitgestanste tekst “gefeliciteerd” met witte pearlescent Pan Pastel bewerkt.


Het geeft weer andere effecten als je met Pan Pastels op een gekleurde ondergrond werkt en ik hoop dat dit voor jullie een uitdaging is om het ook eens te gaan proberen.Wens jullie een fijne dag met heel veel zonnige uurtjes, geniet er van!


2 opmerkingen:

  1. In het echt is hij nog mooier!! Super gedaan. Groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Marijke, je hebt wel gelijk, kreeg helaas de kleuren moeilijk op de foto.

    BeantwoordenVerwijderen