zaterdag 20 augustus 2016

Zandschelpen


Hallo allemaal,

door het mooie weer en de zomervakantie weer zin in een nieuwe uitdaging. Voor mij horen zand, strand en schelpen altijd bij het vakantiegevoel. Daarom opnieuw een uitdaging aangegaan met zand.


Omdat ik niet in het bezit ben van grote stukken dubbelzijdig folie, gestart met een stuk folie waarmee ik ooit de plankjes in onze keukenkastjes heb beplakt. Het voordeel van dit soort folie is dat het stevig is om op de werken.

Na het op maat maken van de folie voorzichtig de beschermlaag er af gehaald. Op de kleeflaag van het folie een dikke laag zand gestrooid. Het zand is wit schelpenzand dat in de dierenwinkels wordt verkocht als bodembedekking voor vogelkooien. De kleine stukjes schelp die ik er eigenlijk altijd in laat zitten, heb ik er eerst uit gezeefd. Dit keer wilde ik een zo’n glad mogelijke ondergrond hebben om de afbeeldingen op het zand te kunnen stempelen.

Bij een proefafdruk blijkt dat de Memento niet zwart genoeg stempelt, daarom Colorbox zwart gebruikt. Voor het beïnkten van de stempels het stempelkussen eerst met een navulling opnieuw van inkt voorzien, zodat de stempels goed zwart kunnen worden afgedrukt op de poreuze ondergrond.

Daarna de stempels goed beïnkt en voorzichtig op de laag wit zand gestempeld. Vervolgens de afdrukjes voorzichtig ingekleurd met zachte penselen en PanPastel.

Als laatste het folie op een stuk cardstock geplakt.

Hoop dat jullie weer inspiratie voor nieuwe kaarten hebben gekregen.
Veel succes weer!


2 opmerkingen:

  1. Nou dat lijkt me een heel moeilijke techniek. Moet je echt geduld voor hebben denk ik?? Erg goed gemaakt hoor! Groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor jou reactie. Het is geen moeilijke techniek. Door het gebruik van de stempels is het net als met kleurpotloden of stiften het inkleuren van een plaatje. Het vergt inderdaad wel veel geduld, omdat het inkleuren met kleine stukjes tegelijk gaat, maar het is wel erg leuk om te doen. Ik werk graag in combinatie met zand.

      Verwijderen