vrijdag 30 december 2016

Warm winter wishes


Hallo allemaal,

helaas geen witte kerst dit jaar, niet eens een dun laagje sneeuw; jammer! Zeker de kinderen onder ons zullen heel vaak hebben gedacht “let it snow”. Toch zijn er tussendoor dagen die kil en koud zijn. Die kunnen wij verwarmen met onze “warm winter wishes”.Bij het maken van een Pan Pastel kaart , start ik altijd graag op een wit stuk papier. Bij het op maat snijden van het papier gebruik ik dit keer een veelvoud van 3, omdat ik later de kaart in stroken van 3 cm wil snijden. Het witte stuk papier is daardoor 21 cm x 15 cm.


Na het op maat snijden, zoek ik de stempels er bij die ik wil gaan gebruiken. Het kersthert (S-00012) en de dennentak (S-00186) zijn van Different Colors; de stempel met de dennenbomen is een heel oude stempel en is van Lightstempels.


Voor het berglandschap dat ik in gedachten heb, knip ik diverse silhouetten van bergtoppen, zodat ik later kan kijken welke het mooiste uitkomen.


Na wat schuiven en proberen, komt de volgende compositie er uit. Voor de eerste opzet heb ik alleen de contouren met een soft tool en Pan Pastel op het papier overgenomen. Daarbij voor de lucht de donkerste kleur blauw gekozen. Daarna voor de bergen van achter naar voren steeds een iets lichtere kleur Pan Pastel genomen, om op deze manier diepte in de tekening te krijgen.


Na het aanbrengen van de contouren de maskers niet meer gebruikt en de bergen met een soft tool ingekleurd. Voor extra contrast langs de bovenzijde van de bergtoppen een kleine witte rand onbewerkt gelaten.

Als laatste de lucht ingekleurd, maar daarvoor eerst een klein rondje uitgestanst voor de maan.

Na het inkleuren van de bergen, de kaart gefixeerd.


der tussen de toppen gestempeld; hiervoor wel weer de geknipte maskers van de bergtoppen gebruikt. Voor alle stempelafdrukken is VersaMark gebruikt in combinatie met zwarte embossingpoeder.

Voor het hert heb ik zilverkleurige embossingpoeder genomen en voor de sneeuwvlokken, de kleur vanille.
De teksten “let it snow”en “warm winter wishes” zijn met donkerblauwe embossingpoeder bewerkt.


Daarna de kaart in stroken van 3 cm x 15 cm gesneden en deze op donkerblauw, parelmoer karton geplakt.

Als laatste het geheel op een stuk dubbelgevouwen zwart cardstock geplakt.


De gebruikte kleuren zijn:
100.5 White
470.3 Violet Shade
520.1 Ultramarine Blue Extra Dark
520.3 Ultramarine Blue Shade
520.8 Ultramarine Blue Tint
560.1 Phthalo Blue Extra Dark
560.3 Phthalo Blue Shade

Het is soms spannend om een mooie werkje waar veel tijd aan besteed is, in stroken te snijden maar het geeft ook weer eens een ander leuk resultaat. Ook hiermee kan weer worden geĆ«xperimenteerd; smalle stroken, brede stroken, schuine stroken of verschillende maten door elkaar. Met andere woorden: eindeloos ……...

Wens jullie veel leuke en gezellige creatieve uurtjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten