donderdag 1 december 2016

Christmas tree


Hallo allemaal,

Tijdens het snijden van frames voor een glas-in-lood afbeelding van een kerstboom voor een crea activiteit voor school kreeg ik het idee om dit in het klein uit te werken voor een kaart met PanPastels.Om een mal te maken op een stuk A5 dik wit cardstock opnieuw de kerstboom getekend. Voor de PanPastel kaart de vlakken van de kerstboom kleiner gemaakt dan voor het frame van de glas-in-lood kerstboom.


Het voordeel van het maken van een eigen mal is dat je helemaal zelf het model en de vormen kan bepalen. Het is soms even puzzelen en rekenen, maar het is zeker de moeite waard als je iets unieks wilt maken.


Nadat de mal naar tevredenheid was, de desbetreffende vlakken uitgesneden zodat ook voor de kaart een frame van een kerstboom overbleef.


Na het uitsnijden een mal uitgezocht en deze onder de eigen uitgesneden mal gelegd, zodat er een motief in de kerstboom en de achtergrond kan worden gemaakt.


Op deze kaart alleen met parelmoer kleuren gewerkt. Eerst de kerstboom met een sponsje met Versa Mark bewerkt en daarna met een soft tool ingekleurd met de kleuren groen, blauw en goud. Daarna de mal laten liggen en op de zelfde manier de achtergrond met een sponsje en VersaMark bewerkt en met een soft tool ingekleurd met rood en koper.


Na het verwijderen van de beide mallen de lijnen van de kerstboom geaccentueerd met zwart parelmoer.

De gebruikte kleuren zijn:
014 Black Coarse Pearl Medium
910.5 Light Gold
931.5 Copper
953.5 Pearlescent Red
955.5 Pearlescent Blue
956.5 Pearlescent Green

Ik hoop dat jullie op deze manier ook weer ideetjes opdoen en zelf aan de slag kunnen gaan met het maken van mallen. Het kost even tijd, maar het is erg leuk om te doen..

Wens jullie veel leuke en gezellige creatieve uurtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten