donderdag 18 augustus 2016

Art Deco


Hallo allemaal,

vandaag een ander soort kaart dan ik meestal doe. Dit keer er voor gekozen om met alleen een achtergrond stempel te werken. Het is weer een stempel van Impression Obsession Rubber Stamps uit de serie cover.a.card. Ik vind het fijn om met deze stempels te werken. Ten eerste omdat het hele mooie en fijne stempels zijn en ten tweede omdat je met één afdruk een kaartvullende achtergrond kan maken. Op deze manier is het mogelijk om de onderstaande kaart te maken.


Voor deze kaart heb ik alleen wit stevig karton gebruikt. Het eerste stuk van 15,3 x 30,6 cm, dubbel gevouwen en aan de voorzijde de randen met een sponsje en VersaMark bewerkt. Daarna met behulp van een soft tool de PanPastel Permanent Red Extra Dark aangebracht.
Op een tweede stuk karton van 14,5 x 14,5 cm de volledige stempel met VersaMark gestempeld en deze afdruk met de zelfde kleur PanPastel bewerkt als de rand van de achtergrond.

Voor het middelste deel van de kaart is de achtergrond rondom 1,5 cm kleiner gesneden en het deel met de stempel aan beide zijden 8 mm kleiner. Deze twee stukken karton op de zelfde manier bewerkt als het grootste deel.

Dit nog een keer herhaald voor het kleinste deel van de kaart.

Na het fixeren de kaart in elkaar gezet en de tekst “art deco” met VersaMark gestempeld en ook weer met Permanent Red Extra Dark bewerkt. Ook voor de tekststempel een achtergrond gemaakt die 8 mm groter is en ook dit deel weer met de donker rode PanPastel gekleurd.

Voor de decoratie een vlinder met VersaMark gestempeld en ook deze weer bewerkt met de mooie warme kleur Permanent Red Extra Dark.

Voor alle zekerheid de hele kaart nog een keer kort gefixeerd.

Tot dit keer gebruikte ik altijd veel kleuren om een PanPastel kaart te maken, maar voor deze kaart voor slecht 3 kleuren gekozen. Ook met weinig kleuren werken, kan een leuke uitdaging zijn.

Hoop dat jullie weer inspiratie voor nieuwe kaarten hebben gekregen.
Veel succes weer!

 

2 opmerkingen:

  1. Mooie kaart Els, inderdaad heel anders dan we van je gewend zijn maar wel mooi hoor! Groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je zo vaak op mijn blog komt kijken. Het is inderdaad weer een hele andere soort kaart, maar ik vind het ook leuk om van tijd tot tijd iets heel anders te doen of uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen