donderdag 15 oktober 2015

Paddestoeltjes!


Herfst een seizoen dat eindeloos blijft inspireren voor het maken van allerlei kunst en creaties voor in de tuin, het huis of voor een simpele kaart. Ook de duizenden prachtige paddenstoelen nodigen tijdens koude en regenachtige avonden uit tot het maken van allerlei creaties.

Dit keer ben ik dan ook voor de paddenstoelen gevallen, maar wilde toch geen vliegenzwam, eekhoorntjesbrood of andere veel voorkomende zwam gebruiken, hoe mooi ik deze ook allemaal vind. Het was dan ook niet moeilijk om te besluiten mijn lievelingsonderwerp de paddenstoel te combineren met mijn lievelingskleur blauw!

Voor deze kaart heb ik een stuk zwart karton genomen en heb daarop in hele dunne lijnen met een lichtgrijs potlood de paddenstoeltjes getekend. Deze lijnen zijn onder de PanPastel tekening verdwenen. Daarna met PanPastels de paddenstoeltjes en steeltjes ingekleurd met de soft knife en wattenstaafjes.
Vervolgens de kaart op maat gemaakt en op paars  en blauw cardstock geplakt.

De tekst op een stuk zwart karton gestempeld en bestrooid met de paars, glitter embossingpoeder “Magical Mauve” van Wow. Na het embossen de rand afgewerkt met PanPastel en na het fixeren met foamtape op de kaart geplakt.

Het is een eenvoudige kaart geworden, maar wel met het resultaat dat ik in mijn hoofd had. Een herfstkaart anders dan anders! Toch zal ik binnenkort nog een kaart maken met een natuurgetrouwe paddenstoel en warme herfstkleuren, want dat blijf ik toch ook geweldig vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten