donderdag 29 oktober 2015

HalloweenZaterdag 31 oktober 2015 is het Halloween, daarom deze keer voor dit onderwerp gekozen, want zo’n kaart kan je eigenlijk maar één keer per jaar maken. Zelf vier ik geen halloween, maar de kleuren die hierbij passen, zoals zwart, oranje en geel vind ik wel goede kleuren om mooie, vloeiende kleurcombinaties te maken. Ondanks blauw mijn lievelingskleur is, werk ik ook graag met deze kleuren.
Daarnaast ben ik ook dol op vleermuizen en raven, dieren die ook goed in dit thema passen en waarvan ik ook mooie stempels heb.

Voor deze kaart heb ik een stuk wit karton genomen en daarop met een mal van een grote cirkel met een dunne potloodlijn de cirkel getekend. Daarna met PanPastels vanuit het midden met sponsjes de kleuren aangebracht; eerst Titanium White, daarna Hansa Yellow en Diarylide Yellow en als laatste Permanent Red.
Nadat dit deel van de kaart gereed was met een spons de achtergrond met PanPastel zwart gemaakt. Het zwart dun over de oranje buitenrand van de cirkel aangebracht, zodat er een mooie, zachte overvloeiing in de kleuren ontstaat.

Vervolgens met zwarte Memento inkt de raaf en de takken rond de cirkel gestempeld; van deze tak heb ik twee stempels; één voor de linkerkant en één voor de rechterkant.


Daarna de kaart op twee verschillende kleuren oranje scrapbookpapier en zwart cardstock gelijmd. Van het oranje scrapbookpapier de letters voor de tekst “Happy Halloween” en de takjes bij de bloemen gestanst.


Voor deze kaart witte roosjes en bloemen gebruikt, die ook met PanPastel in de zelfde kleuren als op de kaart zijn gekleurd. De buitenste bloembladeren en takjes met Permanent Red en Diarylide Yellow met de zelfde kleuren bewerkt.


Op de roosjes zwarte stickles en op de letters oranje stickles aangebracht.

Als laatste de vleermuisjes gestempeld en ingekleurd met Black, Burnt Sienna en Red Iron Oxide.

De stempel van de raaf heb ik voor het eerst gebruikt en ik ben tevreden over het resultaat; het is een mooie stempel en ik blijf er verliefd op. Net als op het stempeltje van de vleermuis, die ik al heel veel heb gebruikt. Met dergelijke stempels is het niet moeilijk met plezier een leuke kaart te maken. Geen opmerkingen:

Een reactie posten