woensdag 3 februari 2016

Schelp op foamboard

Hallo allemaal,

deze keer met PanPastel gewerkt op een foamboard. Dit is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar met en zonder kartonlaag. Het foamboard voor dit project is zonder kartonlaag. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar, vooral in wit, grijs en zwart. Zelf had ik nog een plaat lichtblauw liggen.
Foamboard wordt gebruikt voor presentaties en de dikkere platen ook veel in de modelbouw. Zelf koop ik altijd de dunne platen van 3 mm en gebruikt dit in plaats van de bekende foamblokjes. Vind dit een beter en strakker resultaat geven, omdat het een plaatje geheel ondersteund in tegenstelling tot de blokjes.Om kleinere stukken van een foamplaat af te halen, kan gebruik worden gemaakt van een styroporsnijder of een goed scherp hobbymes.


Na het uitsnijden van het plaatje voor de tekening, heb ik eerst met een zacht potlood (B6) de schelp op de plaat getekend. Bij gebruik van een harder potlood worden snel krassen in de het foamboard gemaakt, die later als een soort litteken in de tekening terugkomen.

Na het tekenen van de schelp deze met zachte penseeltjes met PanPastel ingekleurd. Na het inkleuren de achtergrond en de randen eveneens met PanPastels bewerkt.

De tekening is niet gefixeerd, omdat ik nog niet heb uitgeprobeerd wat de uitwerking van de fixeervloeistof op foamboard zonder kartonlaag is.

Als laatste de tekening op een vel scrapbook papier en een donkerblauw cardstock vel geplakt.

PanPastels zijn heel makkelijk toe te passen op allerlei materialen, het is dan ook erg leuk en uitdagend om van tijd tot tijd een ander materiaal dan papier te gebruiken. Het is altijd weer spannend hoe het eindresultaat zal zijn.

Hoop dat dit een inspiratie is om tijdens deze regenachtige dagen ook een uitdaging met ander materiaal dan papier aan te gaan. Veel suces en graag zien wij het resultaat!Geen opmerkingen:

Een reactie posten